You are viewing a plain text version of this content. The canonical link for it is here.
Posted to jdo-dev@db.apache.org by "Craig Russell (JIRA)" <ji...@apache.org> on 2006/10/04 23:21:21 UTC

[jira] Updated: (JDO-427) StateTransitionsReturnedObjects incorrectly expects detachCopy() to allow passing a detached instance

     [ http://issues.apache.org/jira/browse/JDO-427?page=all ]

Craig Russell updated JDO-427:
------------------------------

        Fix Version/s: JDO 2 maintenance release 1
                       JDO 2.0 TCK challenge fixes
    Affects Version/s: JDO 2 final

> StateTransitionsReturnedObjects incorrectly expects detachCopy() to allow passing a detached instance
> -----------------------------------------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: JDO-427
>                 URL: http://issues.apache.org/jira/browse/JDO-427
>             Project: JDO
>          Issue Type: Bug
>          Components: tck20
>    Affects Versions: JDO 2 final
>            Reporter: Marc Prud'hommeaux
>         Assigned To: Craig Russell
>            Priority: Minor
>             Fix For: JDO 2 maintenance release 1, JDO 2.0 TCK challenge fixes
>
>
> Element 11 (0-based) of the "detachCopy with active tx" array in org/apache/jdo/tck/lifecycle/StateTransitionsReturnedObjects.java asserts that a detached instance passed to detachCopy() should result in its state being unchanged. However, section 12.6.8 of the JDO 2 spec explicitly states: "If the parameter instance is detached, then JDOUserException is thrown."
> To fix it to check for the correct behavior, element 11 should be changed from "UNCHANGED" to "ERROR".

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
If you think it was sent incorrectly contact one of the administrators: http://issues.apache.org/jira/secure/Administrators.jspa
-
For more information on JIRA, see: http://www.atlassian.com/software/jira