You are viewing a plain text version of this content. The canonical link for it is here.
Posted to j-dev@xerces.apache.org by bu...@apache.org on 2001/10/02 18:40:48 UTC

DO NOT REPLY [Bug 3918] - Overwriting built in default Entities

DO NOT REPLY TO THIS EMAIL, BUT PLEASE POST YOUR BUG 
RELATED COMMENTS THROUGH THE WEB INTERFACE AVAILABLE AT
<http://nagoya.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=3918>.
ANY REPLY MADE TO THIS MESSAGE WILL NOT BE COLLECTED AND 
INSERTED IN THE BUG DATABASE.

http://nagoya.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=3918

Overwriting built in default Entities

gmarcy@us.ibm.com changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
             Status|NEW                         |RESOLVED
         Resolution|                            |INVALID



------- Additional Comments From gmarcy@us.ibm.com  2001-10-02 09:40 -------
These entities are predeclared.  Declaring them yourself is permitted,
but subsequent declarations are ignored.  The spec requires that any
declarations that you could provide must have the same replacement text
as the predeclared ones.  Your example matches what is in the spec, and
does not in fact "escape" the value.  <!ENTITY amp "&#38;#38;"> has
replacement text of '&#38;' and not '&#38;#38;' as you suggest (character
references are "Included" within Entity Values).  The declaration
<!ENTITY amp "&#38;#38;#38;"> would have replacement text of '&#38;#38;',
but would violate Section 4.6:

"If the entities lt or amp are declared, they must be declared as internal 
entities whose replacement text is a character reference to the respective 
character (less-than sign or ampersand) being escaped"

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: xerces-j-dev-unsubscribe@xml.apache.org
For additional commands, e-mail: xerces-j-dev-help@xml.apache.org