You are viewing a plain text version of this content. The canonical link for it is here.
Posted to users@felix.apache.org by Mahammad Nasir <ma...@huawei.com> on 2010/06/18 11:53:07 UTC

Symbolic Name uniqness

Hi All,
 
I am bit confused about uniquness of bundle symbolic name.
 
What is unque in OSGI is that bundle name or Bundle symbolic name.? This
means, i have to change the symbolic name or bundle name if i have to load
same bundle with different version?
 
Basically i wanted to know what is unique is OSGI and How it is guaranteed
in case of same bundle with diffrent version is loaded?
 
Or is that BundleName + Version is Unique?
 
 
Nasir
 

RE: Symbolic Name uniqness

Posted by Mahammad Nasir <ma...@huawei.com>.
Thank you. 

-----Original Message-----
From: Stuart McCulloch [mailto:mcculls@gmail.com] 
Sent: Friday, June 18, 2010 3:39 PM
To: users@felix.apache.org
Subject: Re: Symbolic Name uniqness

On 18 June 2010 17:53, Mahammad Nasir <ma...@huawei.com> wrote:

> Hi All,
>
> I am bit confused about uniquness of bundle symbolic name.
>
> What is unque in OSGI is that bundle name or Bundle symbolic name.? 
> This means, i have to change the symbolic name or bundle name if i 
> have to load same bundle with different version?
>
> Basically i wanted to know what is unique is OSGI and How it is 
> guaranteed in case of same bundle with diffrent version is loaded?
>
> Or is that BundleName + Version is Unique?
>

from the OSGi spec (section 3.5.2)

   "The bundle symbolic name and bundle version allow a bundle to be
uniquely
    identified in the Framework. That is, a bundle with a given symbolic
name and
    version is treated as equal to another bundle with the same (case
sensitive)
   symbolic name and exact version."

the Bundle-Name is a more readable name and is not used when comparing
bundles

Nasir
>

--
Cheers, Stuart



---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@felix.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@felix.apache.org


Re: Symbolic Name uniqness

Posted by Stuart McCulloch <mc...@gmail.com>.
On 18 June 2010 17:53, Mahammad Nasir <ma...@huawei.com> wrote:

> Hi All,
>
> I am bit confused about uniquness of bundle symbolic name.
>
> What is unque in OSGI is that bundle name or Bundle symbolic name.? This
> means, i have to change the symbolic name or bundle name if i have to load
> same bundle with different version?
>
> Basically i wanted to know what is unique is OSGI and How it is guaranteed
> in case of same bundle with diffrent version is loaded?
>
> Or is that BundleName + Version is Unique?
>

from the OSGi spec (section 3.5.2)

   "The bundle symbolic name and bundle version allow a bundle to be
uniquely
    identified in the Framework. That is, a bundle with a given symbolic
name and
    version is treated as equal to another bundle with the same (case
sensitive)
   symbolic name and exact version."

the Bundle-Name is a more readable name and is not used when comparing
bundles

Nasir
>

-- 
Cheers, Stuart